maanantai 18. marraskuuta 2013

ESIKOISKIRJAILIJA RAIJA-LIISA VIIRRET VIERAILEE MAANANTAINA 25.11.2013 KLO 18.00 TORNION KIRJASTOSSA


Raija-Liisa Viirret valottaa kirjansa "Toinen avain" syntyhistoriaa maanantaina 25.11. klo 18.00 kirjaston taidesalissa.
 
Raija-Liisa Viirret
Raija-Liisa Viirret

Raija-Liisa Viirret on syntynyt Torniossa ja asuu Espoossa. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta ja psykologian maisteriksi Erfurtin yliopistosta Saksasta.
 
 Esikoisteoksen syntyhistoria on monivaiheinen. Aluksi Raija-Liisa kirjoitti lyhyitä kertomuksia Helsingin työväenopiston kirjoittajakurssilla. Muutto Saksaan sai hänet kaipaamaan suomen kieltä ja sen musiikillisia ominaispiirteitä aiempaa syvemmin. Suomeen palattuaan hän alkoi työstää romaania Palmenian verkkokirjoituskurssilla. Sen lopullinen sisältö ja muoto hahmottuivat Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulussa, jossa hän sai monipuolista ja kannustavaa palautetta teokselleen.
Toinen avain

Raija-Liisa Viirret
"Luulin, että voisin asua missä vain, jossa Joaquín parkkeeraisi pihalle, harppaisi ovelle, venyisi huoneissa kuin kuminauha, jonka toista päätä pitelisin käsissäni. Mutta ei se niin mennyt."
Laura parantelee hieman nöyryyttävästi karaoke-retkellä murtamaansa jalkaa ja seuraa vain sivustakatsojana kaikkivoipaisen sisarensa kiihkeää elämää. Yksiönsä avaimenkin hän on onnistunut hukkaamaan. 
Unenomaiset muistikuvat lapsuuden jäänvalkoisesta huoneesta vaihtuvat espanjalaisen Joaquínin kanssa jaettuun hämään huoneistoon Zaragozassa. Mutta matka Santiago de Compostelaan sai seinät Lauran ympärillä keinumaan. Oivallus, josta hän melkein sai kiinni pölyisellä tiellä. Melkein, mutta ei sittenkään aivan.
 
Esikoisromaani Toinen avain ilmestyi keväällä 2013 Basam Booksin kustantamana.
 


Tilaisuus on maksuton.
Tervetuloa joukolla mukaan!

Ei kommentteja: