perjantai 25. lokakuuta 2013

TIINA VÄKEVÄISEN RUNOKOKOELMAN JULKISTAMISTILAISUUDESTA TO 24.10.2013


Torniolainen, alkujaan Nivalasta kotoisin oleva Tiina Väkeväinen (s.1983) julkaisi toisen runo- ja aforismi kokoelmansa Tornion kaupunginkirjaston taidesalissa järjestetyssä julkistamistilaisuudessa.  Kirjailijan itsensä mukaan teos on selkeästi  "omannäköinen,"  joten omakustanne oli paras mahdollinen ratkaisu julkaisemiselle.   
Edellinen runokirja julkaistiin v.2009 Tiina Anneli –nimellä.

30 eli Tiinan elämä ja klamourit -nimeä kantava runokirja on kirjoitettu osittain Tiinan omalla puhekielellä ja teos sisältää myös aforismeja.
Runokirja on painettu nivalalaisen Kirjapaino Kukin toimesta ja taitto sekä kannet ovat Jarmo Pylkkösen 

Runojen kirjoittamisen lisäksi Tiina Väkeväinen on mm. Suomen Lausujain Liiton taiteilijajäsen.Katkelma kirjasta 30 eli Tiinan elämä ja klamouri, Rajalla -  på Gränssen (s. 14)

Tää rajalla elämine o hauskaa.
Kuulee kieliä
voi käyä ulukomailla vissiitillä
vaikka minnuutti kerrallaan
ja uutenavuotena saa kahtua kahet ilotulitukset.

Ku molemmin puolin rajjaa ellää
siivoja ihimisiä
saapi olla kotosasti kosmopolliitti.

Kuvia julkistamistilaisuudesta

Kirjastonhoitaja Tiina Höynälä toivotti kirjailijan Tiina Väkeväisen, tilaisuuden juontajan Sinikka Lappeteläisen ja kuulijat tervetulleiksi julkistamistilaisuuteen.Sinikka Lappeteläinen haastattelemassa Tiinaa.
Runoilija itse lukee otteita uudesta runokirjastaan

Kirjan sai mukaan myös omistuskirjoituksella

1 kommentti:

Tiina V. kirjoitti...

Kiitokset Tornion kirjaston väelle sekä kuuntelijoille. Erityiskiitos Sinikalle haastattelusta! Ja jos runokirja kiinnostaa, niin yhteyttä minuun saa spostitse TiinaAnnelin@gmail.com