keskiviikko 9. lokakuuta 2013

SeniorSurf-päivästä

 Valtakunnallista SeniorSurf-päivää vietettiin Vanhustenviikolla tiistaina 8.10.2013. Esimerkiksi kirjastot, palvelukeskukset, tietotuvat ja muut yhteisöt avasivat ovensa ja tarjosivat mahdollisuuden tulla tutustumaan tietotekniikan maailmaan.
Tavoitteena on, että SeniorSurf-päivänä ikäihmiset, jotka eivät vielä ole päässeet tutustumaan internetin maailmaan ja sen tuomiin mahdollisuuksiin, voisivat kokeilla sitä mukavalla ja turvallisella tavalla opastajien seurassa.(Vanhustyön keskusliitto)

 Myös meillä Tornion kirjastossa, opastettiin SeniorSurf-päivänä senioreita käyttämään tietokonetta. Käytiin mm.Kelan, Verohallinnon, Lapin kirjasto-tietokannan ja muiden hyötyverkkojen kuten pankkien sivustoilla.
 Opeteltiin jonkin verran myös peruskäsitteitä,  joita jokapäiväiseen netin käyttöön kuuluu,  sekä tulostamista tietokoneelta.  Matkailukin tuntui kiinnostavan kovasti joten tulihan siinä surffailtua maapallon toiselle puolelle karttapalvelujen avulla. 

Mielenkiintoinen päivä ja jos verkkossa oleminen tuntui alussa ensin vähän oudolta,  niin ehkä se tunne madaltui ainakin vähän SeniorSurf-päivän aikana.

Kiitokset osanottajille! 


SeniorSurf-päivänä surfailtiin...hyötyä ja huvia.


Ei kommentteja: