torstai 26. tammikuuta 2012

TUNNELMIA SENIOREIDEN KIRJASTOPÄIVILTÄ KE 25.1.2012

Kirjailija Paula Vartiainen vieraili Tornion kirjastossa Senioreiden kirjastopäivillä ke 25.1.12.
Hän kertoi omasta elämäntarinastaan ja lapsuudestaan Tornionjokilaaksossa 50-luvulla,  johon myös hänen kirjansa Taftihame liittyy.
"Kuvattu lapsuus on hurja, nurja ja kurja ja sittenkin myös kaunis. Niukka elämä lomittuu lahkolaisuuteen ja julma arki uskaliaisiin unelmiin. Ihmisen seksuaalisuus ja muu fyysisyys ovat läsnä niin käsin kosketeltavina, että tyytyminen novellihenkilöiden kuvaamiseen vain lihaksi ja vereksi olisi loukkaus. "
Lue lisää...Parnasso

Vartiainen luki otteita erittäin värikkäästi tulkiten kirjoittamastaan kirjasta Taftihame,  innostuipa laulamaan  lapsuudenaikaisia lauluja ja loruja joita hänen kirjassaan myös on.
Hänen äitinsä oli Karjalan evakkoja joten kirjailija käyttääkin sekä karjalaista että peräpohjolaista murreilmaisua tekstissään.Yleisö ihastuikin kuulemastaan niin että häntä pyydettiin lukemaan lisää, niin mukaansa tempaavaa Vartiaisen tulkinta oli. 
Keskustelua käytiin ja ajatuksia vaihdettiin puolin että toisin joten kaikki saivat varmasti vastauksen askarruttaviin kysymyksiin ja ajatuksiin.  

Tornion kirjaston Taidesalissa oli jälleen kerran todella  mukava ja välitön tunnelma ja niinpä tilaisuuden lopuksi olikin mukava nauttia hyvät "nisukahvit."



Kuvia tilaisuudesta

Kirjailija ja yleisö

Kirjan esittelyä

"Taftihame"
Paula Vartiainen luki yleisölle otteita kirjastaan Taftihame



Järjestäjinä tapahtumalle olivat:
SenioriPiste/Tornion kirjasto 



Ei kommentteja: